Amikor Gabriel Oprea rászabadult a közpénzre…

Kávét, pálinkát, szaloncukrot, cipőt vásároltak a belügyminisztérium operatív alapjából.
Hirdetés

Igazi szabadrablás zajlott a belügyminisztériumban Gabriel Oprea főnöksége idején, derül ki a korrupcióellenes ügyészség (DNA) vádiratából.

Gabriel Oprea volt belügyminiszter és három bűntársa ellen csütörtökön emelt vádat a DNA hivatali hatáskörrel való visszaélés és sikkasztás miatt.

A vádirat szerint Gabriel Oprea belügyminiszterként jóváhagyta egy Audi A8-as luxusautó megvásárlását, amelyet a magyarázat „tisztségviselők védelmére” használtak volna – valójában csak Oprea utazott vele.

Ezen kívül Oprea egyik beosztottja megváltoztatta egy több mint 238 ezer lejes, kizárólag operatív célokra, tehát konkrét bűnüldözésre szánt pénzösszeg rendeltetését, amelyből aztán mindenfélét vásároltak.

Hirdetés

Az egyik leginkább kirívó tétel egy 46-os méretű férficipő, amelyet egy nő nevére vásároltak. További, a bűnüldözéshez nélkülözhetetlen javak: ajándékkosarak, nagy mennyiségű pálinka, whisky és bor, kávé, cukor, cigaretta, üdvözlőlapok, papír, dísztárgyak, édességek, fenyőfa, szaloncukor, műanyag tényérok és poharak, szalvéta, filctoll, címerek, függönyök, képkeretek, arany jelvények, egy óra, valamint egy kanapé két fotellel.

A DNA szerint a Ponta-kormány lemondása után több, a belügyminisztérium költségeivel kapcsolatos dokumentumot megsemmisítettek.

Hirdetés