Kovács Péter elmagyarázza a zongora rejtélyét

Csattanós választ kaptunk az RMDSZ és az Apple szívbéli viszonyát firtató cikkünkre.
Hirdetés

Ilyen az, amikor a média folyton értetlenkedik: Kovács Péter ügyvezető elnök Facebook-posztban derített fényt arra, hogy mi szüksége volt az RMDSZ-nek egy 4250 lejért beszerzett digitális zongorára.

Csütörtökön ugyanis megírtuk, hogy – az Átlátszó Erdély által megszerzett beszámolók szerint – a szövetségnél olthatatlan vonzalmat éreznek az Apple méregdrága termékei iránt. Egy 2011-es listán pedig szembejött velünk az említett, közpénzből vásárolt digitális zongora, amelynek nem tudtuk azonosítani a szerepét a közösségi jogvédelemben.

Kovács Péter azonban elmagyarázta – és ez örvendetes, mert tényleg ölt meg bennünket a kíváncsiság. Mint írja, nem ritka, hogy állóeszközt vásárolnak, amit ingyenes haszonbérleti szerződéssel különböző nemzeti jelentőségű intézmények rendelkezésére bocsátanak.

Az ominózus zongora a Kolozsvári Magyar Opera használatában van, azzal a feltétellel, hogy az RMDSZ is használhatja a saját rendezvényein. Többek között ezt használták a Valahol Európában, az Ali Baba, a Báthory Erzsébet című előadásokon vagy a szilveszteri műsorokban. Pártcélból pedig a Communitas Alapítvány alkotói ösztöndíjainak gáláján (az ügyvezető elnök azt is elárulja, hogy idén 42 alkotó, összesen 400.000 lej értékű támogatásban részesül).

Hirdetés

„RMDSZ-t szivatni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes, mert akkor talán hitelesnek tűnhet” – teszi fel a pontot az i-re Kovács Péter.

Nem lennénk most a saját helyünkben.
 

Hirdetés