A Kovászna megyei rendőrség nem tud a „kiütős játékról”

A sepsiszentgyörgyi eset kapcsán kerestük meg az illetékes hatóságot.
Hirdetés

A Kovászna megyei rendőrséghez azzal a kérdéssel fordultunk, hogy tudnak-e olyan esetről, mint amilyenről egy olvasónk számolt be. Morar Róbert jelezte, hogy áldozata volt az Egyesült Államokból „importált” knockout game-nek, a „kiütős játéknak”. Ez abból áll, hogy az erőfitogtató „játékos” minden előzetes figyelmeztetés nélkül az utcán leüti a kiszemelt áldozatot, majd továbbáll.

A sepsiszentgyörgyi származású, Kolozsváron élő Morar Róbert azt írja levelében, hogy éjszaka hazafelé tartott barátnőjével a Szent György Napok rendezvényeiről, amikor két fiatal jött szembe velük a városközpontban, egyikük pedig teljes erejéből arcon ütötte, majd távoztak. Ő a földre esett, felhasadt a szája és egyik foga kimozdult a helyéről.

Olvasónk utólag arról is értesült, hogy egy ismerőse ugyanígy járt tavaly decemberben, karácsony környékén.

Megkerestük levélben a Kovászna megyei rendőrséget és arról érdeklődtünk, hogy van-e tudomásuk hasonló esetekről Sepsiszentgyörgyön vagy a megyében.

A rendőrségtől ma reggel érkezett válasz a megkeresésünkre. Ennek értelmében az április 23-áról 24-re virradó éjszaka történt incidens kapcsán nem érkezett feljelentés a sepsiszentgyörgyi rendőrséghez. Továbbá megjegyzik, hogy korábbi hasonló esetekről sincs tudomásuk.

 

Hirdetés