A PNL elnöke megkérte a törpepártok kezét

Gorghiu kihasználná, hogy a PSD presztízse megint nagyot zuhant, és lecsapná a párt kezéről eddigi parlamenti szövetségeseit.
Hirdetés

A Szociáldemokrata Párthoz (PSD) fűzödő szövetségesi viszonyuk átgondolására szólította fel a Nemzeti Liberális Párt (PNL)  társelnöke, Alina Gorghiu a Tăriceanu vezette ALDE liberális pártot és az UNPR-t.

Gorghiu szerint a PSD jelenlegi vezetésének igazságszolgáltatás-, demokrácia- és jóérzés-ellenessége az egész politikai osztályt olyan helyzetbe hozza, hogy magának a PSD-nek a tagjai és jelöltjei kellene, hogy elhatárolódjanak a pártvezetéstől. 
 
Eddig csak Valeriu Zgonea ügyvezető elnök szólította fel nyilvánosan lemondásra a választási csalás miatt jogerősen elítélt Liviu Dragnea pártelnököt, aki nem mondott le, viszont a párt vezető testülete kizárta ma Zgoneát a PSD-ből. Mivel Zgonea a párt színeiben lett a képviselőház elnöke, ettől a tisztségétől is valószínűleg meg fogják fosztani.
 
A PNL-nek nemcsak a közelgő választások miatt jönne jól, ha az ALDE és az UNPR átpártolna hozzá, hanem azért is, hogy parlamenti többséget alakítva megszerezhesse a házelnöki pozíciót.
 
A liberálisok a PSD politikai izolálására fognak törekedni a közeljövőben, jelentette be Alina Gorghiu.

Hirdetés