Kigolyózta saját jelöltjét az RMDSZ

Hivatalosan: visszalépett a gyergyószentmiklósi RMDSZ polgármester-jelöltje, Bajkó László. De nem önként és dalolva.
Hirdetés

Lemondott jelölti státuszáról Bajkó László, az RMDSZ gyergyószentmiklósi polgármester-jelöltje – közölte a szervezet saját Facebook-oldalán. A városi szervezet választmánya továbbra is fenntartotta határozatát, miszerint Bajkó Lászlót jelöli, de beleegyezett abba, hogy a végső döntést maga a jelölt hozza meg, aki a jelöltségtől végül visszalépett.

Hogy ez egy nagyon is felülről kikényszerített döntés volt, az a maszol.ro cikkéből derül ki. Eszerint a Gyergyószéki Területi RMDSZ elnöke kérte arra a városi szervezetet, hogy inkább ne indítsanak jelöltet, mert egy márciusban kiszivárgott felmérés szerint Bajkó László népszerűsége olyan alacsony a városban, hogy az önkormányzati listát is inkább le-, mint felhúzná.
 
Míg akkor az RMDSZ városi tanácsosi listája 41,2 százalékkal vezette a népszerűségi listát az MPP 23,9, illetve az EMNP 4,1 százalékával szemben, addig Bajkó László mindössze 12,7 százalékon állt az MPP toronymagasan esélyes jelöltjének, Nagy Zoltánnak a 60,6 százalékával szemben.
 
A széki RMDSZ felszólításának a városi szervezet egy darabig nem volt hajlandó eleget tenni, a maszol.ro diplomatikus megfogalmazása szerint viszont a „sikerült megpuhítani a szervezet választmányát”. Az is puhíthatott rajta, hogy a maszol.ro értesülései szerint ha a városi szervezet mégis indította volna Bajkót, azt legfelső szinten a Szövetségi Állandó Tanács vétózta volna meg.
 
„A nyomásgyakorlás mesterei elérték céljukat! Gratulálok Bende Sándor területi elnöknek!” – idézi az RMDSZ-közeli portál írta a volt jelölt facebookos kommentjét, amely időközben elérhetetlenné vált az oldalon.

Hirdetés