Erősen télies az idő Hargita megyében

Meteorológiai jelentésünk következik.
Hirdetés

Még itt, Kolozsváron is érezzük a hirtelen lehűlés következményeit, de ez nyilván semmi azokhoz az időjárási viszonyokhoz képest, amelyekkel a székelyföldieknek kell megbirkózniuk. Az éjszaka ugyanis havazott és havas eső hullott Hargita megye magasabban fekvő régióiban, így szerda reggel helyenként télies útviszonyok között kellett közlekedni – írja a Székelyhon portál, amely egy olvasói videót is közzétett.

Adrian Pănescu, a Hargita megyei prefektusi hivatal szóvivője pedig arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy télies útviszonyok vannak a 13B jelzésű országúton, a Bucsin-tetőn, a 12C országúton, Gyergyószentmiklós és a Gyilkos-tó között, a 13A országúton Székelyudvarhely és Csíkszereda között, valamint a 12A, Csíkszereda és Kománfalva közti országút egyes szakaszain. A Madarasi Hargitán, illetve Hargitafürdőn is havazott.

A román meteorológiai szolgálat honlapján közölt adatok szerint reggel nyolc órakor Csíkszeredában plusz egy fokot, a Bucsin-tetőn pedig nulla fokot mértek.

Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrkapitányság szóvivője szerint a forgalom nehézkesen haladt a reggeli órákban a 12A jelzésű országúton a Szépvíz-tetőnél, ahol a rendőrség egységei igyekeztek biztosítani az áthaladást.

Az útkarbantartók csúszásgátlóval szórják az utakat, a rendőrség pedig arra figyelmeztet, hogy mindenki vezessen óvatosan, főként azok, akik – lásd fentebb – már lecserélték a téli gumiabroncsokat. Akik meg nem – és ezt már csak mi mondjuk –, azok egy ideig inkább ne is tegyék.
 

Hirdetés