Koalíciót kötött Udvarhelyen az EMNP és az MPP

Zakariás Zoltán visszalépett a polgármester-jelöltségtől, az MPP-s Gálfi Árpád a közös jelölt.
Hirdetés

Visszalépett a székelyudvarhelyi polgármester-jelöltségtől Zakariás Zoltán, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) alelnöke.

Az RMDSZ és a Magyar Polgári Párt (MPP) országos vezetői szinten megkötött választási együttműködési megállapodásának hátterén eddig nem sikerült, hogy „Székelyudvarhelynek egy valós, élhető és nemzeti elkötelezettségű alternatívát állítsunk a két eddigi ellenzéki párt összefogása nyomán” – írja Facebook-oldalán Zakariás.

„Az eddigi tárgyalásokon, megbeszéléseken többször volt olyan határozott érzésem, illetve több olyan jelzést kaptam, hogy országos politikusi státuszom esetleg útjában állhat a helyi megegyezésnek. Tekintve, hogy politikai tevékenységem egyik legfontosabb célja mindig is Udvarhely fejlődésének biztosítása és a helyi közösség érdekeinek képviselete volt, újraelemezve és átgondolva a helyzetet, úgy döntöttem, hogy visszalépek a Néppárt helyi szervezete által felajánlott polgármesteri jelöléstől” – közölte Zakariás Zoltán.

Ebből kiindulva az EMNP és az MPP székelyudvarhelyi szervezetei megegyeztek, hogy közösen indulnak az önkormányzati választásokon, hétfőn pedig be is jegyezték a Hargita megyei választási bizottságnál a választási koalíciót.

Zakariás szerint a két párt „egyesítette erőit” és közös csapattal, közös programmal az MPP-s Gálfi Árpádot támogatja a polgármester-választáson.

Hirdetés