Double Rise Fesztivál: újabb fellépőkre derült fény

Az első erdélyi összművészeti fesztivál meghívására először lép fel Erdélyben a Wellhello és Odett is.
Hirdetés

Újabb fellépőket jelentett be a Double Rise: az eddig publikált zenekarok sora – Punnany Massif, Anna and the Barbies, Kiscsillag, Margaret Island, Magashegyi Underground, Kerekes Band – olyan nevekkel bővül, mint napjaink egyik legnépszerűbb magyar formációja, a Wellhello.

A Wellhello a magyar popszakma két nagyágyúja, Fluor Tomi és Diaz közös munkája során született meg, 2014-ben. Már az első dalukkal felrobbantották az internetet, megjelenés után egy egész ország azt számolgatta, vajon hány szerelmet bír még el a rakpart. Az „Apuveddmeg” című daluk több mint 17 milliós nézettségnél tart a youtube-on. A Wellhellohoz hasonlóan a bájos és egyedi hangú, ill. karakterű énekesnő, Odett is a Double Riseon lép fel először az erdélyi közönség előtt.

A fesztivál egyik kiemelt célja teret adni az erdélyi zenekaroknak is, így a Bagossy Brothers Company mellett a marosvásárhelyi Koszika & The HotShots koncertjére is bulizhat a Double Rise közönsége. De a négy nap alatt az is kiderül, hogy mi köze Bachnak a jazz-hez, az operának a reggae-hez vagy Bartóknak a flamenco-hoz, ugyanis Torockón koncertezik a budapesti Melodika-csoport, akik zeneileg a klasszikus, latin, jazz műfajokat képviselik.

A műfajkeveredés Ferenczi György és a Rackajam-től sem áll távol, műsorukban összeolvad a magyar kultúra és a rock’n’roll-forradalom szeretete. Akusztikus formáció, ahol keveredik a versmegzenésítés, a blues, a népzene, a saját dalok és egyfajta sajátos világzene.

Ami a fesztivál helyszíneit illeti, a nagyszínpad mellett, egy a népzenét kedvelők számára kialakított térrel is készülnek. A Folk-udvarban a nappali, családoknak és gyerekeknek szóló programok, tánctanítás mellett, Magyarország és Erdély legkedveltebb népzenei bandái szórakoztatják a mulatni vágyókat.

Hirdetés

Az irodalmi, illetve színházi sátorban számos kortárs költő, író fordul majd meg a négy nap során, de a slam poetry fenegyerekei is bemutatkoznak.

A rendezvény egy bemelegítő, Warm Up turnéra indul. Öt erdélyi város érintésével, a Margaret Island zenekarral (akik a Wellhellohoz hasonlóan még nem koncerteztek Erdélyben) és Lotfi Begi közreműködésével rázzák fel a közönséget.

  • Április 19-én Nagyváradon a Bodegában
  • Április 20-án Kolozsváron, a The Shelterben
  • Április 21-én Marosvásárhelyen a Jazz & Blues Clubban
  • Április 22-én Székelyudvarhelyen a Mokka Kávéházban
  • Április 23-án Sepsiszentgyörgyön, a Szentgyörgy Napok keretében az Ifjúsági Udvarban

Elindult a fesztivál honlapja is, ahol az újdonságok és hírek mellett négy napos bérlethez is hozzá lehet jutni. A Super Early Bird bérletek április 18-ig, mindössze 69 lejért megvásárolhatóak.

Hirdetés