Megvan az MPP Hargita megyei listavezetője

Érthető, hogy rá esett a választás, hiszen Gyergyószentmiklós a párt zászlóshajója.
Hirdetés

Mezei János gyergyószentmiklósi polgármester a Magyar Polgári Párt Hargita megyei listavezetője az önkormányzati választásokon. „Mezei János sosem futamodott meg a kihívások elől. Büszkén és emelt fővel vállalta közössége képviseletét. Eddigi tevékenysége során bizonyított. Nyugodtan mondhatjuk, hogy a lehető legmegfelelőbb jelölt a megyei tanácsosi tisztségre, méltán vezeti az MPP Hargita megyei listáját, mint az MPP megyei tanácselnök-jelöltjére tekintünk rá” – nyilatkozta a döntésről Biró Zsolt, a párt elnöke.

A bejelentésre abból az alkalomból került sor, hogy a Magyar Polgári Párt Hargita megyei szervezete Csíkszék után Gyergyószéken tartott jelölőgyűlést.

Mezei helyét Gyergyószentmiklóson Nagy Zoltán jelenlegi alpolgármester venné át, akit Biró így jellemez: „fiatal, ugyanakkor tapasztalt, tehetséges és népszerű, a közösség iránt elkötelezett és kellő alázattal rendelkezik, vele nem csak az MPP, de az egész város nyer”. Azért is fontos, hogy Gyergyószentmiklóson megfelelő jelöltjük legyen – részletezte a pártelnök –, mert a székelyföldi város az MPP zászlóshajójának számít.

Az MPP Hargita megyei listájának összeállításakor az első három helyezettről a széki szempontok figyelembevételével döntenek, így Mezei János listavezető gyergyói jelöltet Salamon Zoltán megyei elnök, csíkszéki jelölt követi; a harmadik helyre Udvarhelyszék jogosult jelölni.

Mezei János ellen 2015 január végén indult ügyészségi vizsgálat, melynek idejére felfüggesztették tisztségéből. Az eljárás során egy időre házi őrizetet rendeltek el ellene, majd előzetes letartóztatásba is helyezték. A korrupcióellenes ügyészség (DNA) a május végi vádemelésben hivatali visszaéléssel, zsarolással és sikkasztásra való felbujtással vádolta a polgármestert. A vádiratról részletesebben itt tájékozódhat. A Hargita megyei törvényszék március végén első fokon úgy döntött, hogy Mezei János visszatérhet hivatalába.

Hirdetés