Már magyarul is vehetünk fűnyírót Kolozsváron

Gesztusértékű lépést tett a kolozsvári Praktiker a magyar vásárlók felé: csatlakozott az Igen, tessék! mozgalomhoz, így magyarul is elmagyarázhatjuk az eladóknak, mit vásárolnánk.
Hirdetés

A Praktiker az első nagy áruházlánc, amely teljes értékű partnere lett az Igen, tessék! anyanyelvhasználati mozgalomnak – közölte szerdai közleményében a  mozgalom Kolozsváron. A barkácsáruház  helyi üzlete április első heteiben helyezte ki az állandó magyar kiszolgálást jelző zöld matricákat, a magyarul is tudó eladók pedig Igen, tessék! – Da, poftiti! feliratú kitűzőket viselnek.

„A Praktiker csatlakozása mérföldkő a mozgalom életében. Több, mint hétszáz vállalkozás csatlakozása után jelenthetjük be az első áruházlánc-partnerünket. Egyre több olyan vásárló van, amelyik megválogatja, hol költi el a pénzét. Egyre többen választják azokat a cégeket, ahol anyanyelvükön intézhetik vásárlásaikat. Ezt ismerte fel a Praktiker is” – idézte a közlemény Talpas Botondnak, a mozgalom vezetőjének a nyilatkozatát.

A partnerség a magyar nyelvű kiszolgáláson túl 5% kedvezményt is biztosít azoknak a vásárlóknak, akik az Igen, tessék! Kolozsvár közösségi havilapban található utalvánnyal vásárolnak.

Hirdetés