Eldőlt, kik vezetik az RMDSZ kolozsvári tanácsoslistáját

Nagyon nagy izgalmakra nem számíthattunk: a lista első két helye „kötött” volt.
Hirdetés

Rangsorolta városi tanácsosjelöltjeit az RMDSZ kolozsvári szervezete. A jelöltek közötti valódi verseny valójában csak a lista harmadik helyétől kezdődött, az első két „húzópozíció” betöltőinek személye ismert volt korábban. A szabályzat szerint a listát a szövetség kolozsvári polgármesterjelöltje, Horváth Anna jelenlegi alpolgármester vezeti. Őt követi a történelmi magyar egyházak által javasolt Gergely Balázs, a Kolozsvári Magyar Napok főszervezője, aki az utóbbi években aktívan nem politizált ugyan, de tagja az Erdélyi Magyar Néppártnak.

Rajtuk kívül még öten nyújtották be pályázatukat a városi tanácsosi listára, a Választmány és a Megyei Állandó Tanács szavazatainak megfelelően pedig a következő sorrend alakult ki: a harmadik helyre Csoma Botond jelenlegi városi tanácsos, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnöke került (ezt a fejleményt is bízvást nevezhetjük papírformának), őt követi Rácz Levente vállalkozó, az ifjúsági szervezetek jelöltje, majd Nistor Dániel építőmérnök következik. Az Oláh Emese jogászra, jelenlegi városi tanácsosra leadott szavazatok csak a hatodik helyre voltak elegendők, a hetedik helyen pedig Kinizsi Zoltán kommunikációs szakértő, a városi szervezet alelnöke áll.

„A mai döntés nemcsak az előttünk álló választásokról, hanem az elkövetkező négy év magyar közösségi képviseletéről szól. Örömmel látom, hogy olyan csapattal indulunk útnak, amely a civil és szakmai tapasztalalatot és elkötelezettséget, az ifjúság fele történő nyitást, egyszóval az újratervezés szempontjait egyszerre képes ötvözni” – kommentálta Horváth Anna listavezető a döntést.

Hirdetés