Nem Vákár vezeti az RMDSZ megyei listáját

A Megyei Küldöttek Tanácsának tagjai titkos szavazással döntöttek arról, hogy ki milyen helyen szerepeljen a megyei tanácsosi listán.
Hirdetés

Pénteken a Megyei Küldöttek Tanácsa (MKT) rangsorolta azokat a személyeket, akik leadták jelölésüket a Kolozs megyei tanácsosi tisztség betöltésére. Jelölését 10 személy adta le a Kolozs megyei RMDSZ székházában, amelyeket a megyei választási bizottság tagjai jóvá is hagytak. Az MKT-n 117 leadott érvényes szavazat volt, így eldőlt kik indulnak az első helyeken a megyei tanácsosi listán.

Az első helyen indul ifj. Deák Ferenc a Kolozs megyei RMDSZ ügyvezető elnöke, a második helyet Vákár István a Kolozs megyei Tanács alelnöke kapta, harmadik helyen Balla Ferenc, bonchidai tanácsos indul. A negyedik helyre Lőrinczi Zoltán került, aki jelenleg is megyei tanácsos, az ötödik helyre az ifjúság jelöltjének, Enyedi Tamásnak szavaztak bizalmat a küldöttek. A hatodik helyen Keizer Róbert az MPP Kolozs megyei elnöke indul, amely a két szervezet közötti együttműködés eredménye.

Hirdetés