Így próbáltak menekültellenes hangulatot kelteni Temesváron

Hergelős álsztori a bánsági arab agresszióról.
Hirdetés

A temesvári impactpress.ro portál adta híról csütörtökön RIADÓ! címkével, hogy dühös bevándorlók a város központjában megtámadtak egy helybéli férfit.

A portál az „áldozat” beszámolója alapján, annak állítólagos fotóját is közölve írt az állítólagos történetről. Megerősíteni látszott a sztorit az is, hogy a rendőrség valóban kapott egy bejelentést az incidensről. A panasztevő szerint öt arab férfi támadt rá és megpróbálták elvenni a rollerét, de végül sikerült elmenekülnie.

A cikk alatt és a Facebook-on persze rögtön megjelent számtalan arabgyalázó és bosszúszomjas komment, a cikk pedig tovább terjedt a téma iránt fogékony oldalakon. A kolozsvári Napoca News még publicisztikát is közölt, amelyben a szerző nem győzi hangsúlyozni, hogy fel kell lépni a jó román keresztényeket a saját hazájukban agresszáló arabok ellen, és hogy a Bánságban elkezdődött a dzsihád.

Péntekre azonban kiderült, hogy az egész történet kamu. A Temes megyei rendőrség közben kiderítette, hogy a panasztevő nem létező adatokat írt a feljelentésébe és a fotó sem őt ábrázolja.

A cikk szerzője – a portál főszerkesztője – elismerte, hogy átverték, de szerinte a rendőrség kideríthetné, hogy ki áll a hangulatkeltés mögött.

Hirdetés