A Black Cube szerint épp hogy ők nyomoztak korrupciós ügyben

Egyre érdekesebb a DNA-főügyész elleni kémkedés ügye.
Hirdetés

Nem megfélemlíteni akarták az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) főügyészét, Laura  Codruţa Kövesit az izraeli Black Cube magánnyomozó iroda munkatársai, hanem a román kormányhoz és a kormánynak alárendelt intézményekhez köthető korrupciós ügyekben nyomoztak – így reagált a Black Cube azokra a hírekre, hogy a román Szervezettbűnözés- és terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) őrizetbe vette a cég két alkalmazottját, akik a gyanú szerint feltörték Kövesi ismerősei, illetve családtagjai közül háromnak is az internetes postafiókját, illetve telefonos hívásokkal zaklatták őket.

A Black Cube a Tthe Times of Israel című lapnak adott nyilatkozatában azt állította: két munkatársukat éppen akkor tartóztatták le, amikor valami rendkívül fontos felfedezést tettek a nyomozás során.

Klaus Iohannis államfő egyébként úgy kommentálta az ügyet: semmilyen kétséges nincs Kövesi feddhetetlenségét illetően. Ezt bizonyítja az is, hogy éppen szerda este jelentette be: újabb hároméves mandátummal bízza meg őt a DNA élén.

Hirdetés