Ráduly versenybe hívja Borbolyt

Csíkszereda megérdemli azt, hogy választási lehetőséget kapjon – vallja Ráduly Róbert.
Hirdetés

Ha valaki attól tartott, hogy Csíkszereda polgármester nélkül marad, az most megnyugodhat: ha Borboly Csaba megfogadja Ráduly Róbert tanácsát, akkor az RMDSZ-nek két polgármesterjelöltje is lesz Hargita megye székhelyén. Füleki Zoltán, a szövetség városi szervezetének elnöke pénteken jelentette be, hogy az RMDSZ mégsem Borboly Csabát, hanem Ráduly Róbert Kálmánt indítja a helyhatósági választásokon.

A Marosvásárhelyi Rádió szerint a város korábban lemondott polgármestere most arra kérte Borbolyt, hogy ne lépjen vissza a jelöltségtől, „Csíkszereda megérdemelné azt, hogy döntsön: Bokor Mártont (a Magyar Polgári Párt jelöltjét), Borboly Csabát, Ráduly Róbertet vagy valaki mást akar polgármesternek 2016 júniusától” – jelentette ki Ráduly. Hozzátette: függetlenül attól, hogy Borboly Csaba mit dönt, ő mindenképpen megmérkőzik a választáson.

Hargita megye tanácselnöke egyelőre nem reagált a felkérésre, azt viszont már jelezte, hogy ha Ráduly indul, akkor ő visszalép, és az RMDSZ megyei tanácsi listavezetőjeként bekapcsolódik a megyei RMDSZ-kampány előkészítésébe.

Az elmúlt időszakban több hír jelent meg a sajtóban a két RMDSZ-es politikus közötti nézetkülönbségekről. 2015 júliusában egy tusnádfürdői fórumon Ráduly kijelentette, Borboly letért az autonómia útjáról, egy február végi interjúban pedig arról beszélt, hogy az RMDSZ „szétesett”, és míg a jelöltállítási kérdésében „keménykedik”, az autonómia ügyében hallgat.

Hirdetés