Mégis Ráduly az RMDSZ csíkszeredai polgármesterjelöltje

A lemondott elöljáró az ellene zajló korrupciós eljárás miatt halogatta a végső döntést.
Hirdetés

A korábbi bejelentésekkel ellentétben mégis Ráduly Róbert lesz az RMDSZ csíkszeredai polgármesterjelöltje – közölte Füleki Zoltán, az RMDSZ csíkszeredai szervezetének elnöke pénteken az MTI-vel.

Az elnök elmondta, Ráduly Róbert felhatalmazta csütörtökön meghozott döntése ismertetésére. Hozzátette, hogy Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke – aki korábban jelöltette magát a tisztségre – csütörtökön is megerősítette, hogy visszalép, ha Ráduly Róbert vállalja a jelöltséget.

Ráduly 11 évig volt Csíkszereda RMDSZ-es polgármestere, azonban tavaly júniusban lemondott a tisztségéről, miután a korrupcióellenes ügyészség (DNA) hivatali visszaélés miatt vádat emelt ellene. A per folyamatban van.

Ráduly Róbert és Szőke Domokos ellen 2015 június közepén emelt vádat a korrupcióellenes ügyészség. Ráduly még a vádemelés napján lemondott polgármesteri tisztségéről, Szőkét a prefektus felfüggesztette tisztségéből. A volt polgármestert háromrendbeli hivatali visszaéléssel és összeférhetetlenséggel, az alpolgármestert pedig négyrendbeli hivatali visszaéléssel és okirat-hamisításra való felbujtással vádolja a DNA.

Az ügyészség szerint Ráduly azáltal követett el hivatali visszaélést, hogy a műemlékvédelmi előírásokat figyelmen kívül hagyva bocsátott ki építési engedélyt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai épületének a felújítására. A vád szerint a polgármester és az alpolgármester is egy alkalommal magáncélra használta a polgármesteri hivatal gépkocsiját.
 

Hirdetés