Úgy tűnik, megvan Laachraoui: ő a másik reptéri robbantó

Legalábbis belga rendőrségi források szerint.
Hirdetés

Egy belga rendőrségi forrás az AFP francia hírügynökséggel azt közölte, hogy Najim Laachraoui volt a második, eddig azonosítatlan öngyilkos merénylő, aki kedden felrobbantotta magát a brüsszeli nemzetközi repülőtéren.

A belga szövetségi főügyész szerdán azt közölte, hogy a két repülőtéri robbantó közül az egyik Ibrahim el-Bakraoui, akinek a testvére, Khalid a városközpontban robbantotta fel magát kedden egy metróállomáson. Frédéric Van Leeuw elmondta, a hatóságoknak még nem sikerült azonosítani az Ibrahim el-Bakraouival együtt érkezett, a repülőtér kamerái által rögzített másik két embert, akik közül az egyik felrobbantotta magát, a másik pedig feltehetőleg elbizonytalanodott és elmenekült. Most kiderült, hogy minden bizonnyal Laachraouiról van szó.

Najim Laachraoui kapcsán nemrégiben azt közölte a belga államügyészség, hogy tavaly ősszel Magyarországon keresztül érkezett vissza Szíriából Belgiumba, majd segítette a párizsi öngyilkos merényletek előkészítését. A 24 éves férfi a hatóságok szerint 2013-ban csatlakozott az Iszlám Állam nevű dzsihadista csoport Szíriában, majd a menekülthullámot kihasználva tért vissza illegálisan Belgiumba.

Hirdetés