Német célpontokat támadt volna három letartóztatott iszlamista

Iskolákat, diplomáciai képviseleteket robbantottak volna fel.
Hirdetés

Törökországi német iskolák, az ankarai német nagykövetség és az isztambuli német konzulátus ellen tervezett támadásokat három, feltételezhetően iszlamista férfi akit kedden tartóztattak le a török hatóságok Isztambulban.

A török média szerint az Iszlám Állam egyik sejtjéhez tartozó három férfit – egy török, egy iraki és egy szíriai állampolgárt – a török és a német titkosszolgálat együttműködése nyomán sikerült letartóztatni.

Németország a múlt héten rendelte el a nagykövetség, a konzulátus és két német tannyelvű középiskola bezárását terrorveszélyre hivatkozva. A török kormány akkor bírálta Németország lépését, mivel megítélése szerint a lépés nem volt indokolt.

Hollandia is bezárja isztambuli konzulátusát
Terrorfenyegetettség miatt ideiglenesen bezártja isztambuli konzulátusát Hollandia – jelentette be Mark Rutte, az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét betöltő Hollandia miniszterelnöke szerdán kiadott közleményében.
A közlés szerint konzulátus épületét „lehetséges terrortámadások” miatt már ki is ürítették és ideiglenesen bezárják. (MTI)

Hirdetés