Román koldusokat aláztak meg holland drukkerek

A Madrid belvárosában történt esetet súlyosbítja, hogy szír menekülteknek nézték őket.
Hirdetés

Nagy felháborodást váltott ki nemcsak a spanyol közbeszédben, hanem az interneten is, hogy a holland PSV Eindhoven focicsapat ittas drukkerei, akik Atletico Madriddal játszott mérkőzésre kísérték el csapatukat, a spanyol főváros központjában aprópénzzel dobáltak meg koldusokat. A négy Romániából származó „áldozat” a felvételek tanúsága szerint egy kicsit sem bánta a pénzesőt, és akár le is térdepeltek a pénzért az „adakozók” kedvére.

A drukkerek szórakozásának végül a rendőrök vetettek véget, akik bejelentésre érkeztek a helyszínre. Az eset kapcsán számos emberjogi szervezet megszólalt, a PSV Eindhoven klubtulajdonosa is elítélte a szurkolók cselekedetét, és az emberjogi szervezetek nyomására ígéretet tett a drukkerek azonosítására. Az intolerancia megelőzéséért küzdő szervezetek azt kérik a spanyol hatóságoktól, hogy indítsanak nyomozást az ügyben, az UEFA-tól pedig azt követelik, hogy büntesse meg a PSV Eindhovent.

A négy romániai származású roma asszonyról egyébként azt hitték a hollandok, hogy szír menekültek, az első sajtóbeszámolók is menekültek megalázásáról szóltak.

Hirdetés