Kikerült a bírói felügyelet alól Ráduly Róbert

A jelek szerint már nem tartják annyira veszélyesnek.
Hirdetés

Visszavonta a Ráduly Róbert Lálmán volt csíkszeredai polgármester és Szőke Domokos elleni bírói felügyeletet a Maros megyei törvényszék. A hivatali visszaélés gyanúja miatt kirótt kényszerintézkedés visszavonásáról szóló ítélet nem jogerős, az ellen az ügyészség fellebbezéssel élhet.

A volt polgármestert hivatali visszaéléssel, visszaélésre való felbujtással és összeférhetetlenséggel, az alpolgármestert hivatali visszaéléssel és okirat-hamisításra való felbujtással gyanúsítja.

Az ügyészség egyebek mellett a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 2014-es csíkszeredai építkezési engedélyét kifogásolja, amelynek dokumentációját hiányosnak találta. A DNA másfelől azt állítja, hogy a polgármester 2014 szeptemberében rávett egy csődbiztost, hogy a piaci értéknél olcsóbban adja el a városházának a helyi szakszervezeti művelődési házat.

Szőke Domokos esetében egyebek között azt kifogásolják, hogy tavalyelőtt júliusban állítólag saját célra használta a hivatal gépjárművét és a hivatal pénzén utazott rokonaihoz.

Ráduly egyébként  határidő lejártáig nem nyújtott be támogató aláírásokat, így nem indul újabb polgármesteri mandátumért.
 

Hirdetés