Végre eszébe jutott valakinek leállítani a tej-kifli programot

Mielőtt egy egész generáció kórházba kerül.
Hirdetés

Kolozs megye egész területén leállították a tej-kifli programot az iskolákban, az élelmiszer-biztonsági vizsgálatok nyomán pedig rendellenességekre derült fény.

A megye iskoláiban egyelőre pénteken és hétfőn szünetelt a program, miután több iskolaigazgató a megyei állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági hatóságnál tett panasz a termékek minőségére. Konkrétan az volt a baj, hogy a tejesdobozok felpuffadtak.

A szakhatóság bakteriológiai vizsgálatot végeztetett a mintákon, a laborvizsgálatok eredményei pedig nem feleltek meg az elvárásoknak.

Szerencsére egyetlen iskolás sem fogyasztott a gyanús tejből, nem úgy, mint például Galac megyében, ahol rövid időn belül két alkalommal is több tucatnyi iskolás került kórházba ételmérgezéssel, miután ittak az iskolatejből.

Hirdetés

Kolozs megyében egyébként mintegy 57 ezer iskolás kap tejet és kiflit az iskolában.

A tej-kifli program évek óta működik Romániában, de a jó szándékú elképzelésnek egyre több hiányosságára derül fény. Az utóbbi hetekben az iskolatej okozta ételmérgezések mellett kifogásolható a kifli minősége is, a pékáru ugyanis gyakran íztelen és száraz. Egy másik fura jellemzője a programnak az, hogy nagyon sok esetben a kiflit több száz kilométerről, az ország egy másik vidékéről szállítják az iskoláknak.

Hirdetés