Bréking: nyílt nap a királyi házban!

Van már programja május tizedikére? Ha nincs, ajánlunk egy királyit.
Hirdetés

A Román Királyi Ház csütörtökön hivatalos közleményt bocsátott ki, melyben szeretettel meghívja a román népet május 10-én délután fél hat órára, a Peles-kastélyba.

Az alkalom: a Román Királyi Ház idén tölti 150. „életévét”. Az esemény: lesz remek kerti parti meg remek koncert. A román népet a kastély előtti százötven éves gyepen, illetve a kastélysétányon fogadják a szervezők. Nem tudjuk, hogy fér el az egész nép a területen, de májusban kiderül. Az ügy külön regálbulvár pikantériáját az adja, hogy Mihály király nemrég bejelentette visszavonulását a közéletből, megromlott egészségi állapotára hivatkozva.

A koncert főszereplője a bővített Királyi Kamarazenekar, amely hazai és nem hazai klasszikus zeneszerzők darabjait adja elő. Elképzelhető, hogy ez a programpont elriasztja majd a román nép egy jelentős részét.

A királyi család a kastély főerkélyéről élvezi majd az odalent zajló eseményeket. Hiszen nem minden nap lép ki egy királyi ház a gyerekcipőből. Még ha gyakorlatilag csak papíron létezik is.

Hirdetés