Nesze neked, egészségügy!

Versenyvizsgát szerveztek a megyei egészségbiztosító pénztárak vezetői posztjainak betöltésére. Minden jelölt megbukott.
Hirdetés

Az összes, azaz mind a 41 jelölt megbukott a versenyvizsgán, amelyet az Országos Egészségbiztosító Pénztár (CNAS) szervezett szerdán a megyei egészégbiztosítók elnök-vezérigazgatói tisztségeinek betöltésére.

A versenyvizsgát azért kellett kiírni, mivel az egyéni teljesítménymutatók aktualizálása nyomán az összes megyei intézményvezető szerződése megszűnt, a főnökök pedig ideiglenesen maradtak posztjaikon.

A szerdai írásbeli vizsgára 47 jelölt jutott tovább. A vizsga célja az volt, hogy felmérjék a jelöltek tudását az egészségügyre vonatkozó törvények ismeretéből.

A vizsga következő szakasza az lett volna, a hogy a sikeresen írásbeliző jelöltek bemutatják terveiket a megyei intézmények vezetésével kapcsolatban.

Hirdetés

Az írásbeli vizsgán legalább 70 pontot kellett volna elérni, de ez senkinek nem sikerült. A legmagasabb elért pontszám 49 volt, de egy és nulla pontos „teljesítmények” is születtek.

Vasile Ciurchea, a CNAS elnöke szerint a versenyvizsgát nemsokára újra megszervezik. Bár ha ilyen jelöltek pályáznak, akkor teljesen fölöslegesen.

Hirdetés