A mezőgazdasági miniszter tönkretett egy ártatlan céget

Nincs kapcsolat a Brădet tejterméke és a csecsemők megbetegedése között.
Hirdetés

Nincs közvetlen kapcsolat a meggyanúsított Brădet tejfeldolgozó cég tehéntúrója és a hemolitikus urémia szindrómával kórházba került csecsemők megbetegedése között, a február 22-én vett mintákban nem találtak E. Coli baktériumot – közölte pénteken az Országos Állategészségügyi Hatóság (ANSVA).

Az Argeş megyei Brădet tejfeldolgozó céget az agrárminiszter említette kedden a fertőzések forrásaként. Achim Irimiescu a minisztérium vizsgálatai alapján tényként beszélt arról, hogy a cég által gyártott tehéntúróban E. Coli baktériumot találtak és ez okozta a csecsemők megbetegedését.

A Brădet tulajdonosa, Marius Badea ugyanaznap sajtótájékoztatón bejelentette, hogy cége hírnevét megtépázták, vállalkozása ezzel megbukott és hogy bezárja a 63 alkalmazottal működő gyárat. Szerinte a mezőgazdasági miniszter túlságosan könnyen vádaskodott és az eredményfelmutatás kényszere miatt keverte bele a céget a botrányba.

Az agrárminisztert egyébként Dacian Cioloş miniszterelnök is elmarasztalta. A kormányfő pénteken, Kolozsváron tett látogatásán azt mondta: Achim Irimescu elsiette a Brădet cég megnevezését, mivel akkor még nem álltak rendelkezésére a szükséges megbízható adatok. Cioloş szerint Irimescu neki azt mondta, hogy a médianyomás hatására tette a kijelentéseit.

Hirdetés