Ekkora egyéni adományt még sosem kapott Böjte atya

Az adományozó nem más, mint Ákos, aki időközben megegyezett a Telekommal.
Hirdetés

Rejtélyes közlemény jelent meg alig egy órája Kovács Ákos popénekes hivatalos Facebook-oldalán: „Megegyezéssel zárult a Magyar Telekom és Ákos együttműködése. A partnerek a vitás kérdéseket megnyugtatóan rendezték, az ügyet véglegesen lezártnak tekintik, megköszönve egymásnak a sok éves, eredményes közös munkát.” A lakonikus tömörséggel megfogalmazott közlemény megjelent a Magyar Telekom honlapján is.

Ez eddig is elég titokzatosnak hat, mert nem derül ki, hogy a megegyezés pontosan miben áll. Még furcsább az, hogy ugyanabban a posztban az is kiderül, hogy Ákos felajánlott 50 millió forint támogatást a dévai Szent Ferenc Alapítványnak, amit Böjte Csaba a budapesti – Ákos tulajdonában lévő – Andante Borpatikában vett át.

Böjte atya nyilatkozata szerint ez a legnagyobb egyéni adomány az alapítvány történetében. „Igyekszünk a lehető legjobb árfolyamon átváltani gyermekkacagássá, jó magyar szóvá. Ez a támogatás az anyaotthonaink, gyermekvédelmi központjaink számára váratlan tavaszi angyaljárás. Isten fizesse meg!” – idézi Böjte atyát Ákos posztja.

Nem tudni, hogy van-e valamilyen közvetlen vagy közvetett kapcsolat a popsztár és a Telekom megegyezése, illetve a dévai gyermekmentő alapítványnak nyújtott több mint nagylelkű támogatás között. A Magyar Nemzet Online megkereste az énekest, de ő nem akart nyilatkozni, mert szerinte „a közlemény magáért beszél”.

Az Ákos–Telekom-affér
Amint arról korábban beszámoltunk, Ákos akkor rúgta össze a port a Telekommal (pontosabban fordítva, a telekommunikációs cég a popsztárral), amikor egy tévéműsorban a nők szerepéről és a női egyenjogúságról nyilatkozott – sokak szerint sértő módon. „A nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak. Én így érzem. (…) [A dolguk] a női princípiumot beteljesíteni, nem? Valakihez tartozni. Valakinek gyereket szülni” – fogalmazott akkor a popsztár.
Az eset botránnyá dagadt, ennek hatására Ákos főszponzora, a Magyar Telekom felbontotta a szerződését az énekessel (mellesleg közvetlenül annak Aréna-beli duplakoncertje előtt), mivel – mint fogalmaztak – nem tartják összeegyeztethetőnek az előadóművész interjújában elhangzottak szellemiségét a cég hitvallásával és értékrendjével. Az ügy miatt a magyar kormány felbontotta az előfizetői szerződéseit a Telekommal.

Hirdetés