Erdélyt ajánlja a The Sun

Olcsó és pont jó 48 órára a brit bulvárlap újságírói szerint.
Hirdetés

Erdélyben többminden van, nemcsak Drakula, írják a The Sun újságírói, akiknek útiajánlójába és vámpírhétvégéjébe a Törcsvár –Kolozsvár ív fért bele. 

Ha a cikkük címe szerint tényleg csak 48 órát töltöttek Erdélyben, és mindent meglátogattak, amit ajánlanak, akkor eléggé kapkodhatták a lábukat. Ajánlják 
  • a zernyesti medvemenedéket, ahol 80, fogságból kimentett állat él, 
  • a törcsvári kastélyt mint Bram Stoker megihletőjét, és nemcsak a kínzókamráját, hanem a kilátást is,
  • a sípályákat Brassó Pojánán és a pályákat kiszolgáló kocsmákat,
  • Segesvárt és házait, amelyek mintha mézeskalácsból készültek volna,
  • töltöttkáposztát Brassóban,
  • és Kolozsvárt mindenestül.
Itt az Ecsetgyárat és a Quadro galériát ajánlják a turistáknak, illetve a patikamúzeumot, valamint a rengeteg kávézót, bisztrót, kocsmát. Név szerint a Caminót említik, a Baraccát, a Joben Bistrót, a Sovietet és egészében a Hegyvölgy (Piezișă, egyetemista szlengben a Hányinger) utcát annak nagyon vegyes bár- és mulatófelhozatalával.
 
A The Sun cikkénél már csak a cikket ismertető Mediafax-anyag szórakoztatóbb, ahol elmagyarázzák, mitől steampunk a Joben Bistro, nem említik a patikamúzeumot, csak az anyaintézetét, az Erdélyi Történelmi Múzeumot, és Vlad Tepest Erdély uralkodójaként említik. A brit kiadvány természetesen nem megy bele ilyen történelmi és etnikai finomságokba, viszont mindenhol igyekszik feltüntetni az árakat és azt, hogy Erdély a brit turistának határozottan „jó vásár”.

Hirdetés