Ez az eredmény, ha a hivatal ráül egy dossziéra

Három napja a bukaresti reptér tranzitzónájában lakik egy brazil fotómodell.
Hirdetés

Eloisa Birleanu brazíliai fotómodell egy román állampolgárral kötött házasságot, gyerekük is van és Bukarestben élnek. A nő három nappal ezelőtt a bukaresti Henri Coandă repülőtér tranzitzónájában rekedt, mivel a hatóságok nem engedik belépni az ország területére.

Mivel nem román állampolgár, 180 nap alatt legfeljebb 90 napot tartózkodhat Romániában turistaként, így a határőrség nem engedélyezte számára a határátlépést. A törvény szerint ugyanis külföldi állampolgár csak tartózkodási engedéllyel maradhat 90 napon túl is az országban.

A nő férje azt mondja, időben elkezdték a tartózkodási engedély megszerzésének folyamatát, ám az adóhivatalnak (ANAF) négy hónap alatt sikerült hitelesítenie a lakásbérleti szerződésüket, amelyet csatolni kell a bevándorlási hatósághoz benyújtott dossziéhoz, így persze kifutottak a 90 napból.

Elois Birleanu csak úgy léphet ismét Románia területére, ha elutazik egy másik országba, ahol a román nagykövetségen tartózkodási engedélyért folyamodik, megvárja a kérelem elbírálását és jóváhagyását, majd visszatér Romániába.

Hirdetés