Felgyújtottak egy németországi migránsszállót

A helyiek pedig nem nézték jó szemmel, hogy a tűzoltók el akarják oltani a lángokat.
Hirdetés

Szászországban ismeretlenek gyújtottak fel egy leendő menekültszállást. Hajnalban lángok csaptak fel a szászországi Bautzenben egy menedékkérőknek előkészített szálláson. Az épület teteje teljesen lángokban állt már, amikor a mintegy 70 tűzoltó megérkezett. Sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok átterjedjenek a szomszédos épületekre, de a rendőrség szerint nem volt könnyű dolguk, és nem a tűz miatt.

Miközben oltottak, a nézelődők közül több fiatal és meglehetősen ittas férfi hangosan kiabálni kezdett, milyen jó, hogy ez ég, hagyják csak lángolni, legalább nem jönnek ide a migránsok. A rendőrök megkérték őket, hogy távozzanak, de páran nem voltak hajlandóak, őket végül a rendőrségi és a tűzoltósági munka akadályozása miatt őrizetbe vettük – mondta a helyi rendőrség szóvivője.

Az épületben mintegy 300 migránst szállásoltak volna el. Azt egyelőre nem tudni, mitől keletkezett a tűz az egykori szálloda tetőszerkezetében, ezért az ügyet a tartományi rendőrség úgynevezett szélsőséges indíttatású bűncselekményekkel foglalkozó munkacsoportja is vizsgálja.

Hirdetés