Elnémítaná a kutyákat egy medgyesi önkormányzati képviselő

Operálják ki a hangszálaikat – javasolta. Nem csoda, hogy petíció indult ellene.
Hirdetés

Azt javasolja határozattervezetében Ioan Ciulea, a Dan Diaconescu-féle Nép Pártjának (PPDD) medgyesi önkormányzati képviselője, hogy a túl hangosan ugató kutyák gazdáit kötelezzék az állatok hangszálainak kioperálására ha pedig erre nem hajlandók, „adjanak túl” rajtuk.

A média érdeklődésére, hogy mégis honnan jött ez az ötlete, Ciulea azt mondta: magánházban lakik, és őt is, szomszédait is zavarják az udvarokon túl hangosan ugató kutyák. Azt is elmondta, hogy neki is van kutyája, de az „civilizált”, „normális” és „intelligens” és nem zavarja a szomszédokat.

Az önkormányzati képviselő hétfőn ismerteti javaslatát a medgyesi városi tanácsban.

A kezdeményezés ellen petíció indult, eddig több mint hatszázan írták alá a tiltakozást. Az aláírók kérik a medgyesi önkormányzatot, hogy ne fogadja el Ciulea javaslatát, amelyet törvénytelennek neveznek.

„Vajon Ciulea tanácsos urat a játszó gyerekek, a síró csecsemők hangja is zavarja, vagy csak a kutyákkal van baja? Mi jöhet? A gyerekek megölése, vagy csak akkor lehet gyerekünk, ha a szomszédok vagy Ön beleegyezik?” – írják a petíció szövegében.
 

Hirdetés