Bárka-díjjal tüntetik ki Orbán János Dénest

A január 22-i Magyar Kultúra Napja környékén záporoznak a díjak.
Hirdetés

Halmai Tamás költő, kritikus és Orbán János Dénes költő, író veheti át jövő pénteken a Bárka irodalmi folyóirat szerkesztőségének Bárka-díját a békéscsabai Ibsen Stúdiószínházban – tájékoztatta Elek Tibor főszerkesztő csütörtökön közleményben az MTI-t.

A szerkesztőség évzáró ülésén döntötte el a hosszú évek óta tartó eredményes együttműködés és az aktuális publikációk alapján, hogy kik lesznek a 2015. év Bárka-díjasai – áll a közleményben.

A jelenleg Budapesten élő Orbán János Dénes nemcsak humoros gyerekverseket, felnőtteknek szóló, humoros elbeszélést, regényrészletet közölt a lapban, de a Békéscsabai Jókai Színház és a Bárka által meghirdetett drámapályázat egyik nyertese is volt Szabadság, kolbász, szerelem című munkájával, amelyet októberben felolvasó-színházi keretek között be is mutattak a teátrumban.

A Pécsett élő Halmai Tamás az elmúlt év Bárka-számaiban versek, gyerekversek, mesék, prózajegyzetek mellett tanulmányt is közölt Bertók Lászlóról, a József Attila- és Kossuth-díjas íróról, költőről, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagjáról.

Hirdetés

A díjakat Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere adja át az ünnepi Bárka-esten.

Az elmúlt évek Bárka-díjasai között olyan jeles hazai és határon túl alkotók vannak, mint Egressy Zoltán, Fekete Vince, Géczi János, Grendel Lajos, Iancu Laura, Kiss Judit Ágnes, Markó Béla, Nagy Gáspár, Szepesi Attila, Tandori Dezső, Tarján Tamás, Tóth Krisztina, Tőzsér Árpád, Varró Dániel, Vámos Miklós, Vári Fábián László vagy Zalán Tibor – emlékeztetnek a közleményben.
 

Hirdetés