Rohadt hideg van

Bodzafordulón legalábbis mínuszrekordot mértek ma reggel. És a tél még csak most kezdődik!
Hirdetés

Az idei tél leghidegebb napja virradt Bodzafordulóra: a háromszéki településen -29,5 Celsius fokot mértek, szerda reggel 7.30-kor. A közeli Brassóban sincs épp mediterrán éghajlat, ott -28 foknak „örvendhettek” a polgárok, Nagyszebenben pedig -23 Celsius volt a reggeli hőmérséklet.

Kézdivásárhelyen és Baróton -20,5 fok körül jár az idő, és ez a tisztes átlag, hiszen még az erdélyi Hawaii-nak számító Marosvásárhelyen is mínusz 14-re csúszott vissza a hőmérők higanyszála, ma reggel ez számított a legmagasabb hőmérsékletnek Erdélyországban.

És ez még semmi, mert a meteorológusok szerint egyre hidegebb lesz. Az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga jelzést bocsátott ki a január 19 és 21 közötti időszakra az olténiai, munténiai, valamint dél- és kelet-erdélyi megyékre.

Erről az a vicc jut eszünkbe, amikor az egyik székely felhívja a másikat: „Te, komám, azt hallom, nálatok mínusz 40 fok van! – Dehogyis, komám, csak mínusz 20. – De azt írja az újság, hogy 40 fokot mértek mínuszban! – Ja, kint lehet, hogy annyit.”

Hirdetés