Még van hely a kolozsvári hajléktalanszállókon

Ezeken a telefonszámokon jelezheti, ha hajléktalant lát Kolozsvár utcáin.
Hirdetés

A sarkvidéki időjárás miatt a helyi rendőrség éjszakánként felkeresi azokat a kolozsvári helyeket, ahol köztudottan hajléktalanok húzzák meg magukat. A kihűlés veszélye elől a hajléktalanszállókra szállítják őket, ahol melegben tölthetik az éjszakát, orovosi ellátást és meleg ételt is kapnak.

Emil Boc polgármester tájékoztatása szerint az Oaşului 298 szám alatt található átmeneti központban 68, a Dragoș Vodă utcai sürgősségi központban pedig még 50 szálláshelyet tudnak biztosítani a fedél nélkülieknek. Az év eleje óta 35 személyt azonosítottak, és kísértek be a menhelyekre.

A Helyi Rendőrség a lakosság közreműködését kéri a hajléktalanok tartózkodási helyeinek beazonosításában. Akik bejelentést tennének, azok a 0264-984, 0264/955 és a 0264/598784 telefonszámokat hívják. Ugyanakkor sokan Emil Boc Facebook-oldalán keresztül jelezték, hogy hol láttak hajléktalanokat.

Azért van szükség a hatóságok tájékoztatására, mert  a hideg ellenére a hajléktalanok többsége nem szívesen vonul be a hajléktalanszállóra. 

Hirdetés