Elítélték a Krassó-Szörény megyei közgyűlés elnökét

Igaz, még csak alapfokú az ítélet.
Hirdetés

Két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte pénteken a Krassó-Szörény megyei törvényszék Sorin Frunzăverdét, a megye közgyűlésének elnökét. Az ítélet nem jogerős, így a nemzeti liberális párti (PNL) politikus megfellebbezheti.

A bírák jogosulatlan haszonszerzés miatt ítélték el, az ügyészségi vádirat szerint Frunzăverde a megyei közgyűlés elnökeként megzsarolta a megye polgármestereit annak érdekében, hogy a 2014-es elnökválasztáson minél több szavazatot gyűjtsenek a Nemzeti Liberális Párt (PNL) államfőjelöltje, Klaus Johannis számára. Frunzăverde állítólag az önkormányzatoknak járó megyei támogatások megvonásával fenyegetőzött.

Frunzăverde a Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos alelnöke. Három éve lépett át a Demokrata-Liberális Pártból (PDL), amely azóta testületileg „követte”, hiszen összeolvadt a PNL-lel. A politikus korábban környezetvédelmi, idegenforfami, majd két ízben védelmi miniszter is volt.

Ugyanebben az ügyben három év négy hónap szabadságvesztésre ítélték Ionesie Ghiorghionit, a megyei közgyűlés volt alelnökét befolyásának jogosulatlan haszonszerzés érdekében történő latba vetéséért, tanúvallomások befolyásolásáért, valamint okirat-hamisításért.
 

Hirdetés