Ilyen nincs: máris kátyúsodik egy szakasz a dél-erdélyi autópályán

Van egyáltalán olyan sztráda, amit rendesen megépítettek?
Hirdetés

Éppen hogy átadták, máris tele van kátyúkkal az Arad–Nagylak autópálya. Az útszakasz állapotáról az autópálya közlekedésbiztonságáért felelős rendőrség értesítette a Román Országos Autópálya- és Közúttársaságot (CNADNR), utóbbi szerdán sajtóközleményben reagált az áldatlan állapotokra.

A CNADNR képviselői szerint az utóbbi időre jellemző hőmérséklet-ingadozások és az áthaladó teherforgalom miatt egy körülbelül 31 négyzetméteres felületen kátyúk keletkeztek. A Temes megyei regionális útkarbantartó igazgatóságon belül működő, az autópályák állapotát felügyelő osztály munkatársai értesítették a kivitelezőt, melynek kötelessége sürgősen kijavítani az észlelt hibákat. A kivitelezési munkák még garanciában vannak, tehát azok teljes költségét a kivitelezőnek kell állnia.

A CNADNR tájékoztatása értelmében az ASTALDI-MAX BOEGL szerdán el is kezdte javítani a kátyús útszakaszt.

A dél-erdélyi autópályán nem ez az első problémás szakasz: a 2014-ben átadott Nagyszeben-Szászváros szakaszon már tavaly szeptemberben le kellett zárni a forgalmat, mivel az olasz kivitelező olyan pocsék minőségű munkát végzett, hogy a sztráda gyakorlatilag életveszélyessé vált. Mivel ez is garancia alatt volt, a kivitelezőnek kellett volna helyreállítania, de Dan Costescu közlekedési miniszter épp szerdán jelentette be, hogy a biztonság kedvéért inkább felbontották vele a szerződést, és új versenytárgyalást írnak ki.
 

Hirdetés