Durvul a helyzet Törökországban, Indonéziában is robbantottak

Halottak, sebesültek, robbantások, lövöldözés.
Hirdetés

Újabb merénylet történt Törökországban, két nappal a keddi isztambuli öngyilkos robbantás után. Öt ember meghalt, legalább 39-en pedig megsebesültek, miután csütörtökre virradóra egy autóba rejtett bomba robbant Törökország délkeleti részén, Diyarbakir térségében, egy rendőrségi épület előtt.

A merényletet egyelőre senki nem vállalta magára, a hatóságok szerint azonban minden bizonnyal a szeparatista Kurd Munkáspárt (PKK) műve. A robbantás után a támadók rakétákkal lőtték a rendőrség épületét.

Egy közeli városban, Midyatban is megtámadtak egy rendőrségi székházat, ott személyi sérülés nem történt.

Az indonéz fővárosban, Jakartában robbantásokról és lövöldözésről számoltak be a hírforrások, legalább hat személy meghalt, a sebesültek számáról egyelőre nincs információ. A támadás során eddig azonosítatlan személyek bombát robbantottak a Sarinah bevásárlóközpont előtt, majd további robbanások következtek közeli helyszíneken. A rendőrség és a különleges alakulatok tűzpárbajba keveredtek az elkövetőkkel, négy támadót lelőttek. Jakarta központjában jelenleg hemzsegnek a rendőrség, a különleges alakulatok tagjai és a harci járművek.

Hirdetés

Joko Widodo indonéz államfő terrorcselekménynek minősítette a támadást, amelyet egyelőre nem tudni, kik és miért követtek el, de Indonéziában korábban iszlamista csoportok robbantottak és újév környékén a hatóságok fokozták a terrorkészültséget az Iszlám Állam fenyegetései nyomán.

 

Hirdetés