Jobb híján megengedik Hosszú Katinkának, hogy ússzon

A Magyar Úszó Szövetség megadja a renitens bajnoknak a versenyengedélyt a hétvégi austini Arena Pro Gálára - bár nem jó szívvel.
Hirdetés

Azzal együtt jár el így a szövetség, hogy a sportoló „a szabályoktól eltérően előzetesen nem egyeztette szándékát a szövetségi kapitánnyal, majd nem élt azzal a felkínált lehetőséggel sem, hogy legalább Austinból telefonon forduljon hozzá, ezzel is elősegítve a mielőbbi megbékélést” – áll a MÚSZ közleményben. Mint fogalmaznak, tisztában vannak azzal, hogy

a kiemelkedően eredményes versenyzők egyedi elbírálást érdemelnek,

ennek ellenére sajnálják, hogy Hosszú Katinka az austini verseny miatt csütörtökön nem vesz részt az 58. Év sportolója díjátadáson, a magyar sport nagy ünnepén.

Kiss László szövetségi kapitány – aki először lemondott, mert a 12 milliós szerződését összetépő sportolónő úgymond méltatlanul bánt vele, aztán meggondolta magát, és mégsem mondott le – Hosszú Katinka Facebook-oldaláról hétfőn értesült arról, hogy a versenyző és edzője már Austinban tartózkodik. A Magyar Úszó Szövetség és a kapitány arról sem kapott tájékoztatást, hogy meddig lesznek távol, hazautaznak-e a versenyről, vagy a továbbiakban külföldön készülnek. A MÚSZ jelezte továbbá, hogy Hosszú már vasárnap elutazott, de versenyengedélyezési kérelme – a menedzsmentje révén – csak hétfőn érkezett meg a szövetségbe.

„A szövetség kényszerhelyzetbe került:

ha megadja a versenyengedélyt, akkor igazolja, hogy Magyarországon egy kiemelkedően sikeres sportoló bármit megtehet. Ha nem adja meg – és amennyiben az Arena versenysorozat rendezői megkövetelik a startengedélyt –, akkor a MÚSZ a legjobb szándéka ellenére is kárt okozhat a legeredményesebb magyar versenyzőnek, mint ahogy a verseny rendezőinek is” – foglalta össze dilemmáit közleményében a MÚSZ.

Hirdetés