A Rapid-szurkerek a román himnuszt sem ismerik fel?

Úgy tűnik, nem. Nekik elég, ha a székely kosaras lányok megjelennek a pályán, és már üvöltenek is.
Hirdetés

A bájosnak csak enyhe túlzással nevezhető incidens a szombati Rapid–Sepsi Sic bajnoki kosárlabda-mérkőzés előtt következett be.

A bukaresti csapat szurkolóinak kemény magját feltehetőleg zavarta a pár nappal korábban, Sepsiszentgyörgyön bekövetkezett incidens (az ezzel kapcsolatos írást lásd itt, Boros Miklós tollából), ezért kellőképpen dühösen érkeztek a meccsre, készen arra, hogy azonnal és durván megtorolják az elszenvedett sértést.

A két csapat felvonult a pályán és felhangzott a román himnusz, ahogy az ilyenkor szokás. Mire a felhevült drukkerek fütyülni, fújolni és ordítozni kezdtek.

Nos, véleményünk szerint két lehetőség tételezhető:

Az első: a mélyről fakadó indulat gyakorlatilag megsüketítette a derék szurkereket, akik egyszerűen nem ismerték fel a saját himnuszukat. Kérem tisztelettel, lehet röhögni!

A második: a bosszúszomjas drukkereket nem érdekelte a himnusz (tudjuk, a gyűlölet erősebb a tiszteletnél), és a székely csapat által képviselt vörös posztó láttán beindult az ordítógép.

Valami csak történhetett a fejekben, ugyanis a tősgyökeres Rapid-rajongók egy adott pillanatban már egymást sem ismerték fel, ugyanis jól összeverekedtek a lelátón.

Nos, bármelyik esetet fogadjuk is el valószínűbbnek, a történések ékesen bizonyítják a mioritikus hazában buján virágzó tolerancia létét.

Hirdetés

És akkor nézzük, hogyan is zajlottak az események:

 

 

Fotó: sptfm.ro

 

Hirdetés