Húsz évet kapott a csíki gyermekpornó-ügy vádlottja

Alapfokon ítélték el G. F. O.-t, aki megfellebbezte a döntést. Három évet kapott csalásért is.
Hirdetés

Alapfokon húsz év börtönre ítélte a Hargita megyei törvényszék a csíkszeredai G. F. O.-t – számol be az esetről a Krónika. A férfit négyrendbeli gyermekpornográfia, ötrendbeli zsarolás, kétrendbeli vallomás befolyásolása és egy erkölcssértés elkövetésében találták bűnösnek. 

A férfi lakásán 2014 áprilisában tartott házkutatást a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyosztálya (DIICOT), és adathordozókat, telefont, egy beépített képrögzítővel rendelkező golyóstollat és több iratot foglalt le. Átkutatták és lefoglalták a gyanúsított autóját is, mivel a feltételezések szerint a jármű belső visszapillantó tükrében is képrögzítő berendezést rejtett el.
 
A gyanú szerint G. F. O. 2012-2014. között személyesen és az interneten is kapcsolatba lépett több – 13 és 19 év közötti – csíkszeredai középiskolással, akiket megfenyegetve és megfélemlítve szexuális aktusra kényszerített. Az együttléteket G. F. O. az áldozatok tudomása és engedélye nélkül lefilmezte, majd azzal zsarolta meg őket, hogy amennyiben nem folytatják a szexuális kapcsolatot, a felvételeket közzéteszi. 
 
A zsarolás ellenére a követelőzésnek többen is ellenálltak, írja a Krónika. A megfélemlítés nyomatékosítására G. F. O. nemcsak az érintetteket fenyegette meg, hanem a diákok szüleit, tanárait, közeli ismerőseit, sőt még rendőröket is.
 
A Hargita megyei törvényszéken 2014 szeptemberében kezdődött az ügy tárgyalása, a vádlott a nyomozás időszakát is vizsgálati fogságban töltötte. Az alapfokú ítélet végül 2015. december 29-én született meg, ennek része a tízezer lejes perköltség megtérítése is.
 
A férfit 2015 februárjában jogerősen három év letöltendő börtönre ítélte a marosvásárhelyi táblabíróság okirathamisítás és csalás miatt, mivel 2012-ben hamis jövedelemigazolással húszezer lejt csalt ki a szentegyházi önsegélyező pénztártól, az összeget pedig nem fizette vissza.

Hirdetés