Még az ügyvéd előtt is sokáig titkolták a Beke-ügy iratait

Mégis, mit gondoltak, azt hitték, hogy egy védőügyvéd csak úgy simán végezheti a dolgát?
Hirdetés

Sajátosan áll hozzá a romániai igazságszolgáltatás a gyanúsítottak védelemhez való jogához: mint kiderült, a terrorizmussal gyanúsított kézdivásárhelyi HVIM-vezető, Beke István Attila védőügyvédje csak hosszas unszolást követően kapta meg a nyomozati anyagot, előtte pedig csak percekre tekinthetett bele a dokumentumokba.

Beke brassói védőügyvédje, Dragoş Cristian Lică a hétfői fellebbezési tárgyalás napján, az ülés előtt alig öt percig tanulmányozhatta a nyomozati iratcsomót – tudta meg a Háromszék szerdán Beke Ernőtől, a gyanúsított édesapjától. Ezt követően végül többhetes késéssel, kedden kapta meg az iratcsomót, hogy a következő tárgyalásra alaposabban fel tudjon készülni – írta meg a Krónika.

Beke édesapja azt is közölte, hogy az ügyvéd többször is kérte a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyosztály ügyészeitől a nyomozati iratcsomót, de válaszra sem méltatták, nemhogy a rendelkezésére bocsátották volna. Beke Ernő tudomása szerint a tűzszerészeti szakértői vizsgálat eredményét az iratcsomó még nem tartalmazza.
 

Hirdetés