Szórják a havas büntiket Kolozsváron

A rendőrség a hóeltakarítást vállaló cégeket és a sofőröket büntette meg, a városháza a lakók járdatakarítási kedvét hozta meg.
Hirdetés

A rendőrség megbírságolta hétfőn a hóeltakarítással megbízott cégeket Kolozsváron, mert nem végezték a dolgukat – írja a stiridecluj.ro a Kolozs megyei rendőrparancsnokság közleményére hivatkozva.

Emellett a rendőrök 42 közúti kihágást állapítottak meg, 60 bírságpontot és 57 büntetőpontot osztottak ki a szabálytalankodó sofőröknek. Négy sofőrt azért büntettek meg, mert nem téli gumikkal közlekedtek, autójuk forgalmi engedélyét bevonták. A téli gumi kötelező, ha az út havas vagy jeges, emlékeztetnek a rendőrök, és felhívják a sofőrök figyelmét, hogy lassabban hajtsanak, és tartsanak nagyobb követési távolságot a csúszós utakon.
 
A kolozsvári városháza kedden a járdákon razziázott, és figyelmeztette azokat a lakókat, illetve cégeket, amelyek nem takarították le a havat a rájuk eső járdaszakaszról – írja a Ziua de Cluj. Az ellenőrzést a helyi rendőrség alkalmazottai végezték elsősorban a városközpontban, de a lakónegyedek fő közlekedési útvonalain is. 
 
Összesen 495 felszólítást foganatosítottak, közlésük szerint a lakók eleget tettek a felszólításnak, és hozzáláttak a hó eltakarításához. Aki nem takarítja le a háza vagy üzlete előtti járdát, arra 500 és ezer lej közötti bírság szabható ki.
 
Bukarestben is megbírságolta a rendőrség mind az öt köztisztasági vállalatot, amely hóeltakarítást vállalt a hat kerületben, mert nem tisztították meg az utakat.

Hirdetés