Kolozsvár lassan darabokra hullik

Ifjúsági főváros volt, kulturális főváros lett volna, de a vakolatnak nem szóltak, hogy illene a helyén maradnia.
Hirdetés

Néhány hét leforgása alatt a harmadik városközponti épület omlik meg Kolozsváron, veszélyeztetve a járókelők testi épségét.

Kedd reggel a Horea úti Szamos-híd melletti Elián-palota homlokzatának egy része adta meg magát és hullt a járdára. Itt is, mint korábban, a tűzoltók szedegették le létráról a laza vakolatdarabokat. A 19. században szecessziós stílusban épült háromszintes palota földszintjén üzlethelyiségek, a két emeleten lakások vannak.

FRISSÍTÉS
Az Elián-palotáál történt vakolathullás után a polgármesteri hivatal közölte, hogy megelőző akciót indított, amelynek során a rozoga honlokzatokról eltávolítják a laza vakolatdarabokat.

December elején a főtéri Continental szálloda homlokzatáról lehulló vakolat sebesített meg egy nőt, aki kórházi ellátásra szorult, az év utolsó napjaiban pedig az Eroilor (Deák Ferenc) utcában kellett a tűzoltóknak biztonsági zónát kialakítani egy járdaszakaszon, mivel az egyik épületről vakolatdarabok hullottak.

Tavaly októberben a városközponti Egyetem utcában hullt a vakolat egy épületről, akkor szintén lezárták a környéket.

Az épületek homlokzatának felújítása a tulajdonosok dolga lenne, de sokan nem törődnek vele. A városháza szigorítása szerint 2016-tól ötszörösére növekszik az ingatlanadója az elhanyagolt épületeknek. A nem fizetők ellen végrehajtási eljárás indul, az épületet pedig lefoglalhatják.

Hirdetés

 

 

Hirdetés