Innen fogod tudni, hogy Szatmár megyébe értél

Tíz obeliszk fogja jelezni. A kommunizmus idején állított jelzéseket lecserélik a kommunizmus idején épített Közigazgatási Palotát mintázó obeliszkre.
Hirdetés
 
Határjelző obeliszkTíz obeliszk jelzi majd, ha Szatmár megye területére lépünk: kilenc közúton, egy pedig a szatmárnémeti reptéren – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Adrian Ștef, Szatmár megye tanácselnöke. Az obeliszkeket jövőre kezdik építeni, hogy lecseréljék a megyehatárt jelenleg is jelző, de még a kommunizmus idején állított építményeket.
 
A látványterv szerint az obeliszkek formája a szatmári Közigazgatási Palotát idézi. Öt méter magasak lesznek, és románul, magyarul, németül és angolul szerepel majd rajtuk, hogy Isten hozott.
 
A reptéren kívül a következő települések területén helyezik el őket: Piskolt (DN19), Szopor (DN19A), Apa (DN19F), Avasújfalu (DN19), Halmi (DN1C), Sződemeter (DJ191), Hadad (DJ196), Remetemező (DJ193), Avasújváros (DJ109I).
 
Az elsőt Hadadon állítják fel, és ha tetszik a megye lakóinak, akkor megépítik a többi kilencet is.
 
A mintául szolgáló Közigazgatási Palotát a megyei tanács Facebook-oldalán lehet megtekinteni a lenyugvó (vagy felkelő?) nap romantikus fényeiben.
 

Hirdetés