A legnagyobb karácsonyi poén!

Farkas Bertalan az űrruhája térdét csapkodja nevettében.
Hirdetés

A 43 éves Tim Peake, vagyis az első brit űrhajós, akit az a megtiszteltetés ért, hogy a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) teljesíthet szolgálatot (és a második brit, aki elhagyta a Föld légkörét, Helen Sharman 1991-es nyomvonalát követve) karácsony szent napján fel akarta hívni a szüleit, hogy áldott karácsonyt (vagy, újabb EU-s szokás szerint Szezonális üdvözletet) kívánjon nekik. A vonal annak rendje-módja szerint ki is csengett, idelent a vén sárgolyón fel is vették a telefont (oké, válaszoltak is a hívásra), és a boldog Tim vidáman megszólalt: Halló, ott a Föld? Ám sajnos nem a hőn áhított választ kapta a kérdésre: Nem, eltévesztette a számot. És a női hang kikapcsolta a hívást.

Úgy tűnik, a technika ördöge otthonosan mozog az űrben is, és nincs szüksége speckó felszerelésre. Tim Peake utólag elnézést kért a hölgytől az akaratlan viccért. Reméljük, azóta sikerült kapcsolatba lépnie szeretteivel.

A szoros kapcsolat okán bemásoljuk Önöknek David Bowie Space Oddity című videóját, amelyben egy Major Tom (Tom őrnagy) nevű asztronauta igyekszik kapcsolatba lépni a Földdel – többek között:

 

Hirdetés