Világszám: átadják a Temesvár-Lugos autópályaszakaszt!

Mégpedig 7 – azaz HÉT – hónappal korábban a tervezettnél. TÉNYLEG.
Hirdetés

Románia valóban a korlátlan lehetőségek országa: Kelet-Európa Autópálya-építő Nagyhatalmában még az is előfordulhat, hogy ha megígérik, hogy korábban átadnak egy sztrádaszakaszt a tervezettnél, akkor tényleg átadják. Mint megírtuk közel két hete, a közlekedési miniszter belengette, hogy akár, talán, esetleg hamarabb megnyithatják a forgalomnak a dél-erdélyi pálya Temesvár és Lugos közti, 25 kilométeres szakaszát. 

A szívverésünk majdnem megállt, amikor néhány perce megláttuk a hírt az Agerpres hírügynökség honlapján, miszerint az átadás immáron visszafordíthatatlan(nak tűnik), mivel szerdán – azaz ma – este 7 órától máris lehet suhanni Temesvártól Lugosig.

Az építkezési szerződést két éve, 2013. december 4-én írták alá, a határidő pedig 2016 júliusa volt. Elnézést kérünk az Országos Közút- és Autópálya-kezelő Társaságtól a szkepszisért, ezután mindent elhiszünk nekik.
 
FRISSÍTÉS: Kénytelenek vagyunk árnyalni az Országos Közút- és Autópálya-kezelő Társaságról (CNADNR) kialakult képet. A cég volt igazgatóját, Narcis Neagát épp ma hallgatják ki a korrupcióellenes ügyészségen – ugyanannak az autópályának egy másik – a Szeben és Szászváros közti – szakaszával kapcsolatos ügyek miatt. Nem tanúként, hanem gyanúsítottként. 
 

Hirdetés