Rendőrfőkapitány: van fénykép a szentgyörgyi zászlócseréről, de nem mutatják meg

Pedig szerintünk nem csak mi lennénk kíváncsiak rá.
Hirdetés

Létezik fényképes bizonyíték arról az állítólagos esetről, miszerint december elsejét megelőzően valakik székely zászlóra cserélték volna Sepsiszentgyörgyön az ismeretlen katona szobránál elhelyezett román zászlót – állítja Ion Popa Kovászna megyei rendőrfőkapitány.

A rendőrparancsnok a Székely Hírmondó kérdésére közölte: az ügyben zajlik a nyomozás, és állítása szerint van ugyan fénykép, de azt azért nem adták közszemlére, mert nem akartak ellenségeskedéseket szítani.

„Az ügy nem hamisított eset. Hétfőn Tamás Sándor megyei elnökkel is egyeztettünk erről, és őt is megnyugtattam az ügy valódiságáról” – összegezett Popa, hangsúlyozva, hogy ezek az esetek körülményesek, hiszen az évekkel ezelőtt a kormányhivatal előtt megrongált trikolór ügyében sem tudnak egyről a kettőre lépni, hiába, hogy megvan a sepsiszentgyörgyi gyanúsított, ám elegendő bizonyíték hiányában nem tudják bíróság elé állítani.

A fénykép bemutatása azért lenne fontos, mert a helyi magyar politikusok szerint minimum gyanús, hogy csak a vádakat dobták be a köztudatba, de élő embert nem találtak, aki látta volna, hogy eltűnt a román zászló, illetve hogy a helyébe a székely zászlót tűzték volna ki, és fényképes bizonyíték sem került a nyilvánosság elé.

Hirdetés

A főkapitány azt is elmondta, nyomoznak abban az ügyben is, amelynek során Kovászna megyében – feltehetőleg román radikálisok – négy helységnévtáblát rongáltak meg, feketére mázolva a magyar feliratokat.

„Az ügyben zajlik a nyomozás, már kihallgatásokra is sor került, ismerjük a gyanúba keveredett járművek tulajdonosait, és abban az esetben, ha szabálysértést állapítunk meg, pénzbírsággal sújtjuk a tetteseket” – részletezte Ion Popa.
 

Hirdetés