Politikus vert zenészt Sepsiszentgyörgyön

Ismét kocsmai verekedéstől hangos a kulturális élet. Nem tiszta, hogy "zsidózás" vagy "orbánozás" váltotta ki.
Hirdetés

Több portál is arról cikkezik, hogy Toró Tamás, az EMNP Brassó megyei tanácsosa szombat éjszaka kiverte a szemfogát Márkos Albertnek, az Argo zenekar csellistájának Sepsiszentgyörgyön egy jó hangulatú koncert után.

A sértett és a zenekar több tagja azt állítja, a néppártos politikus lezsidózta Ajtai Péter bőgőst, ezen a csellista felháborodott, és összeveszett Toróval. Az est részleteit jelentős alkoholfogyasztás homályosítja el, erősítette meg Márkos és Ajtai egyaránt, de a zsidózásra határozottan emlékeznek. Márkos azt furcsállja az egészben, hogy Toró nem a veszekedés hevében ütötte ki őt úgy, hogy a földre esett, és kitört egy szemfoga, hanem jóval azután, amikor már távozni készültek.
 
Toró Tamás a Maszolnak és a Transindexnek is azt nyilatkozta, hogy egyrészt nem ő zsidózott, hanem a zenekar tagjai orbánoztak, vagyis felhánytorgatták, hogy az erdélyi szavazók miatt szerzett a Fidesz kétharmados parlamenti többséget, másrészt nem ütötte meg Márkos Albertet, hanem fellökte, mert a barátnőjét „enyhén erőszakoskodva” akarta felkérni táncolni.
 
Mindkét fél azt állítja, hogy az este folyamán a másik fél több jelenlévőbe is belekötött.
 
Márkos Albert még nem döntött, hogy feljelenti-e Toró Tamást. Sajnálja az ügyet, és hogy épp Erdélyben történt meg, a következő koncertjüket viszont nem mondják le: hétvégén Kolozsváron lépnek fel.

Hirdetés