Az Eagles of Death Metal visszatért a mészárlás helyszínére

Ők azok, akiknek a koncertje dzsihádista vérengzésbe torkollt. A zenészek könnyeikkel küszködve helyezték el virágaikat a párizsi terrormerényletek központi helyszínén, a Bataclan színháznál.
Hirdetés

Az idő is híven tükrözte a látogatás hangulatát: a kaliforniai zenekar tagjai szitáló decemberi esőben érkeztek kedden a számukra tragikus emlékeket ébresztő párizsi színházhoz, amelynek bejárata azóta egyfajta emlékhellyé vált, virágok, mécsesek, üzenetek és rajzok özönével.

Mint tudjuk, az Eagles of Death Metal koncertjén iszlamista merénylők rendeztek vérengzést a Bataclanban, a támadásban legalább 89 ember vesztette életét. A rockzenészek az öltözőben élték túl a merényletet.

Az EODM tagjai egy turnébusszal érkeztek a helyszínre, virágokat helyeztek el, és néhány percig könnyeikkel küszködve, csendben emlékeztek.

A mészárlást túlélő zenekar egyébként ismét Párizsban állt színpadra: hétfőn este a U2 vendégeként, Bonóval közösen énekelték el Patti Smith People Have the Power című dalát. Az együttesnek ez volt az első fellépése a novemberi tragédia óta.

Címlapfotó: Getty Images
 

Hirdetés