Ledől az Eiffel-torony az Iszlám Állam új videójában

A dzsihadisták persze a jelenetet egy amerikai filmből emelték át a videóba, amelyben személyesen François Hollande francia köztársasági elnököt is megfenyegetik.
Hirdetés

Egy héttel a párizsi terrorcselekmények után újabb támadásokkal fenyegette meg a francia fővárost az Iszlám Állam nevű terrorszervezet a Twitteren és a szervezethez kötődő honlapokon megjelentetett videoüzenetében – közölte a La Libre Belgique című belga napilap saját honlapján szombaton. A felvétel – amely azóta már a YouTube-on is elérhető – szerint a várható merényletek még a 2001. szeptember 11-i amerikai támadásoknál is sokkal rosszabbak lesznek.

A pénteken közzétett hatperces videóban – amelynek a fantáziadús Párizs romokban címet adták – többek között az összeomlott Eiffel-torony látható. A videó összeállításához egyébként a gyűlölt amerikai tömegkultúra egyik termékéhez folyamodtak: a torony romba dőlésének jelenetét a G. I. Joe: a Kobra árnyéka című 2009-es filmből vették át. Emellett a videó a francia csapatok szíriai bombázásainak,illetve az egy héttel ezelőtti párizsi terrorakcióknak a képsorait is felidézi.

A videó legvégén megjelenő két férfi – egyikük maszkban, a másikuk anélkül – szóban is megerősíti a fenyegetést, majd hangsúlyozzák, hogy François Hollande köztársasági elnök többé nem érezheti magát biztonságban saját hazájában sem.

Hirdetés