Ismét szorul a hurok a korrupcióval vádolt Şova nyaka körül

Harmadik nekifutásra hátha összejön, hogy a DNA őrizetbe vegye a korrupcióval vádolt szenátort.
Hirdetés

Dan Şova volt fejlesztési miniszter, PSD- színekben megválasztott szenátor már kétszer megúszta azt, hogy előzetes letartóztatásba helyezze a korrupcióellenes ügyészség (DNA), most egy újabb korrupciós ügye miatt kérik őrizetbe vételének jóváhagyását a Szenátustól. Laura Codruța Kövesi, a DNA főügyésze személyesen értesítette Tiberiu Nițu legfőbb ügyészt a fejleményről. 

Şovát ezúttal hatalommal való visszaéléssel gyanúsítják. A vád szerint 2011 októbere és 2014 júliusa között összesen 100 ezer eurót kapott azért, hogy Govora Rt. hőközpont igazgatója, Bălan Mihai szerződést kössön egy jogi tanácsadással foglalkozó céggel, mely havi 10 ezer eurót vett fel állítólagos szolgálataiért.

A Szenátus legutóbb júniusban golyós eljárással szavazott Şova mentelmi jogáról, miután az alkotmánybíróság alaptörvénybe ütközőnek minősítette a korábbi, első voksolás eredményeképpen született határozatot.

A Şova körüli politikai botrányban korábban az Egyesült Államok, Nagy- Britannia és Hollandia bukaresti nagykövetsége is állást foglalt. Rámutattak: elvárják a bukaresti parlamenttől, hogy ne akadályozza az igazságszolgáltatást.

Hirdetés