Egy irtó cuki közösségi program berobban Kolozsvárra

Bizony. A Repair Café eljutott a végeinkre is. Miről szól? Egyszerű. Ne dobd ki, ha valami elromlott. Javítsd meg!
Hirdetés

Az idea 2009-ben pattant ki egy Martine Postma nevű holland polgár fejéből. (Bár szerintünk egy rakás polgár fejében mindig is megvolt, és megvan az egészséges idea, hogy nem dobálunk el bármi tárgyat csak azért, mert picit meghibásodott.) 2010-ben Postma polgártárs megalapította a Repair Café Alapítványt, és azóta bárkinek segít, szerte a világon, aki valahol meg akarja honosítani az eszmét, és persze a gyakorlatot is.

2015-ben pedig, tessék, beindul a javítóműhely-projekt Kolozsváron is. De nem ám valamiféle lepukkant ipari létesítményben. Oda jó ideje csak elitista művészek szoktak beköltözni. Az ideiglenes javítóműhely, kérem szépen, egy moziba, ráadásul működő moziba vonul.

Az akció helyszíne a kolozsvári Mărăști mozi, ahova november 19. és december 14. között várják szeretettel a fúrfaragni, javítani vágyó kolozsvári (és nem csak) polgárokat. Akik természetesen nem lesznek magukra hagyva a nagy javításban. A legkülönbözőbb szakemberek, mesterek vezetik a polgári kezeket, hogy jobban menjen a munka.

A nagy fogyasztási hajsza közepette az emberek valóban elfelejtették, hogy az elromlott tárgyakat meg is lehet javítani. Nos, itt az alkalom egy jó kis kalákára.

Hirdetés

A találkozókra hétfőtől péntekig déli tizenkettő és délután hat óra között kerül sor, vasárnap pedig délután kettő és öt óra között.

Jó javítgatást kívánunk mindenkinek!

Hirdetés